Loader Image
 • Zorba Grecul / Zorba the Greek 1964 – Grecia

  (27 mai) - Aventură, dramă; 142 min - Varsta Minima 12 Basil, un tânăr scriitor britanic, se retrage în Creta, unde dorește să deschidă o mină de lignit și, eventual, să scrie. Așteptând vaporul, îl întâlnește pe Zorba, “omul cu…

 • Zorba Grecul / Zorba the Greek 1964 – Grecia

  (27 mai) – Aventură, dramă; 142 min – Varsta Minima 12

  Basil, un tânăr scriitor britanic, se retrage în Creta, unde dorește să deschidă o mină de lignit și, eventual, să scrie. Așteptând vaporul, îl întâlnește pe Zorba, “omul cu o mie de ocupații de-a lungul vremii” și aventura lor începe. Pe insulă, Basil se îndrăgostește de o tânără văduvă, bârfa întregului sat și, mai târziu, motivul tristeții celor doi protagoniști, aflați în fața puterii omului de a lua viața. Paradoxul intervine în momentul în care, odată cu distrugerea speranțelor privind mina de lignit, Basil începe să revină la viață iar atunci când totul pare pierdut și nimic nu mai are rost, tocmai atunci izbucnește viața, cu o putere și mai mare, dansând sirtaki și, la final, râzând.

  Zorba grecul este un film despre oameni cu sânge fierbinte și oase solide, despre sălbăticiune și inadaptare umană, despre semnificațiile vieții. Totul în acest film, inclusiv muzica lui nostalgică și incredibil de frumoasă, se prezintă la scara mare. Singurul lucru care îi lipsește este culoarea.” – George Angeli – 1965 (Films and Filming).

   

  Regizor: Mihalis Kakogiannis

  Scenariu: Mihalis Kakogiannis, Nikos Kazantzakis

  Distribuție: Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas etc

   

  Leave a Reply

  Alte filme

  Send some popcorn!


  Powered by ColdFire M.G.D.