Loader Image
 • Seara de scurt-metraje austriece / Österreichische Kurzfilmschau

  In aceasta seara vom difuza o serie de scurt metraje austriece. Programul de scurt-metraje include o selectie a filmelor care s-au calificat pentru Premiile Austriece de Film 2014. Printre acestea se numara si filmele nominalizate "Erdbeerland" de Florian Pochlatko, "Spitzendeckchen"…

 • Seara de scurt-metraje austriece / Österreichische Kurzfilmschau

  In aceasta seara vom difuza o serie de scurt metraje austriece. Programul de scurt-metraje include o selectie a filmelor care s-au calificat pentru Premiile Austriece de Film 2014. Printre acestea se numara si filmele nominalizate “Erdbeerland” de Florian Pochlatko, “Spitzendeckchen” de Dominik Hartl si “Trespass”, de Paul Wenninger. – Varsta minima recomandata – 16 ani.

  Österreichische Kurzfilmschau 2014/ Program de scurt-metraje austriece 2014

  Programul de scurt-metraje prezinta o selecție a filmelor care s-au calificat pentru Premiile Austriece de Film 2014. Printre acestea se numără și filmul caştigator „Erdbeerland”, de Florian Pochlatko, şi filmele nominalizate „Spitzendeckchen”, de Dominik Hartl și „Trespass”, de Paul Wenninger. Proiectul este o cooperare a Ministerul Austriac de Externe și a Academiei Austriece de Film.
  Programul de scurt-metraje include o selectie a filmelor care s-au calificat pentru Premiile Austriece de Film 2014. Printre acestea se numara si filmele nominalizate “Erdbeerland” de Florian Pochlatko, si “Trespass”, de Paul Wenninger. Proiectul este o colaborare a Ministerul Austriac de Externe si a Academiei Austriece de Film.

  Joi vor fi prezentate urmatoarele filme (in limba germană cu subtitrare în engleză)
  Vârsta minimă: 16 ani

  Spectatorii vor primi din partea Forumul Cultural Austriac ciocolata austriaca.

  ERDBEERLAND/Ţara căpşunilor

  Florian Pochlatko, AUSTRIA 2012, 33 minute

  Erdbeerland/Ţara Căpşunilor este o reconstrucție, replica unei lumi complex emoționale, construită din dorință și agresiune: un film pentru adolescenţi. Regizorul și scenaristul Florian Pochlatko explorează agonia adolescenței, furia și frustrarea cauzate de nemulțumirea de sine.

  În același timp, el crează ceva asemănător unui catalog al experiențelor senzoriale trăite odată cu atingerea vârstei adulte, precum consumul excesiv de alcool și masturbarea. Gelozia, bătăile marțiale la orele de sport, nevoia de a se îmbrăca extravagant și dorința de a distruge lucrurile din jur, furie profundă, dorinţa de moarte latentă și viteză mare sunt aspecte surprinse în acest film.

   
  TRESPASS/Intrare prin efracţie
  Paul Wenninger, AUSTRIA 2012, 11 minute

   

  În limba engleză, “trespass” înseamnă abuz, dar ar putea fi, de asemenea, şi o intrare neautorizată, sau, în termeni juridici, o intrare prin efracţie. Cele zece minute de film real-animație ale lui Paul Wenninger numite „Trespass” combină toate aceste sensuri într-o performanţă variată, precisă şi foarte impresionantă din punct de vedere tehnic.
  Un element cu totul consistent este avatarul directorului, un personaj creat din imagini reale, pe care filmul îl trimite într-o călătorie în jurul lumii lume, în cadrul celor patru pereți ai săi.

   

  ERBGUT/Moştenirea

  Matthias Zuder, Germania 2012, 17 minute
  Max este pe drum cu prietena lui insarcinata Lina, când, deodată, primeşte un telefon de la bunicul său, ce doreşte sa se întâlnească cu el înainte de a fi dus departe. Acasă la bunicul său, Max primeşte o moştenire ce întrece cu mult noţiunea de „familie”.

   

  BLACKSTORY/Povestea neagră

  Christoph Brunner, Stefan Brunner, AUSTRIA 2012, 30 minute
  Max o iubeşte pe Lucille, Lucille se joacă cu Gabriel, Gabriel stă în calea lui Fred, Fred îi poartă
  pică lui Sylvester, Sylvester se culcă cu Lucille, Lucille are nevoie de Max și Max îl întâlnește pe Fred.
  O combinație infernală într-o noapte furtunoasă ce duce la un singur lucru – la moarte.

  (Karina Ressler, Deputy Chairwoman, Austrian Film Academy)

  Leave a Reply

  Alte filme

  Send some popcorn!


  Powered by ColdFire M.G.D.