Loader Image

Doneaza 2%

2% din impozitul pe venit pentru Asociatia “Initiativa Erasmus Iasi”

Organizand anual Festivalul Multicolorin mod voluntar, Asociatia non-guvernamentala “Initiativa Erasmus Iasi”  va pune la dispozitie o modalitate de a ne ajuta la organizarea acestui eveniment cultural, care deja a prins traditie printre ieseni.

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2013, sa sprijiniti activitatea „Initiativa Erasmus Iasi”, prin organizarea Festivalului MULTICOLOR urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2014.

Pasul 1

Daca ati avut venituri din salariu, descarcati de aici Formularul 230 precompletat cu datele Asociatiei „Initiativa Erasmus Iasi”.

ANUL precompletat in formular este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2013.

Pasul 2

Completati cu datele personale si semnati formularul

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice . 

!!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..."  

Pasul 3

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Send some popcorn!


Powered by ColdFire M.G.D.